top of page
A View

HVEM ER M&A PARTNER?

M&A PARTNER har fokus på små og mellemstore virksomheder ( SMV ). Det er her, vi har vores ekspertise.

Og det er her, vi mener, at mange virksomheder kan få glæde af vores ligefremme, enkle og effektive service.

M&A PARTNER benytter et sprog, som alle kan forstå. Vi anvender sund fornuft, godt købmandsskab og lang erfaring som grundlag for vores arbejde. Vi er ærlige i vores anbefalinger. Vi vil gå langt, for at du får en god oplevelse i forbindelse med både værdimåling, optimeringsprocesser og et egentligt salg.

Alle i vores team har personlig erfaring med det at drive virksomhed. Vi har på egen krop erfaret, hvad det vil sige, at skulle igennem en værdioptimering eller et salg. Det er den erfaring, som vores koncepter er bygget op omkring. Det giver dig en tryghed for, at vi ved, hvad vi laver.

VORES TEAM

Vores team af eksperter består af CFO/revisorer, jurister og direktører for små og mellemstore virksomheder. Alle har lang erfaring med værdioptimering og salgsprocesser. Vores styrke er konkret hands-on erfaring.

VORES FILOSOFI:

Vi hjælper små og mellemstore virksomheder til at vurdere og forøge deres værdi - og hjælper med et salg nu - eller senere.

For vores købere, hælper vi med at finde egnede emner, med processen og den efterfølgende integration.

SMV – små og mellemstore virksomheder – har ofte ikke bevågenhed hos M&A virksomheder, virksomhedshandlere, advokater, revisorer eller konsulenter. Virksomhederne dømmes for små i forhold til størrelsen på et honorar. SMV er vores speciale.

 

Virksomheder i SMV-segmentet sælges ofte uden reel viden om virksomhedens pris. Vi sikrer en reel og realistisk værdiansættelse.

 

Virksomhedsmæglere oplever vi sætte en urealistisk høj pris på virksomheden. Virksomheden bliver dels ikke solgt til den lovede pris. Dels bliver sælger voldsomt skuffet over at konstatere den endelige pris.

 

Værdiansættelse sørger vi for at sikre ved at gennemføre en enkel – og digital - værdimåling af: økonomi, jura, kommerciel styrke og organisation. Værdivurderingen sker ved hjælp af et spørgeskema og gennemføres af vores revisorer, jurister og kommercielle eksperter i eet samlet team. Vi anskuer dermed din virksomhed fra flere vinkler og med udgangspunkt i flere relevante kompetencer.

 

EBITDA og en multipel bliver alt for ofte anvendt ”bevidstløst” til at overbevise en sælger om at ”dette er prisen”. Men der er mange forhold, der kan sætte en højere ( eller lavere ) pris på din virksomhed.

 

Værdioptimering er vigtig for at opnå den bedste pris for din virksomhed. Gennem vores analyse og anbefalinger hjælper vi dig til at gøre virksomheden salgsmoden. Vi finder merværdi . Hvorfor ikke opnå den optimale pris ved en effektiv indsats?

 

Klargøring til salg er vigtig for at opnå den bedst mulige pris. Er der styr på økonomi, jura (herunder GDPR), kommercielle aktiviteter og organisation?

 

Klargøring til generationsskifte er lige så vigtig som klargøring til salg. De samme hensyn skal iagttages som ved virksomhedssalget, så virksomheden kan afleveres på bedste vis til næste generation.

 

Due diligence er vigtig for at en virksomhedshandel overhovedet kan gennemføres. Er virksomheden klar til at modtage købers advokater, revisorer og andre rådgivere? Vi yder hjælp til at gøre virksomheden klar til due diligence, herunder også gerne ved etablering af et datarum. 

 

Køb af virksomhed kræver også værdiansættelse og vurdering af potentiale for værdioptimering. Her yder vi også hjælp på grundlag af vores ekspertise og erfaring. Virksomhedssalg har ikke større bevågenhed hos os end virksomhedskøb.

 

Salg af virksomhed forestår vi som en kerneydelse. Helst efter den grundige værdiansættelse og værdioptimering, men det kan også ske direkte, hvis det ønskes. Vi kan gå ind på alle niveauer, i en salgs- eller købsproces.

 

Virksomhedsintegration er vigtig for at et virksomhedskøb skal blive en succes. Alt for ofte ses det, at en virksomhed opkøbes for at blive lagt sammen med købers virksomhed og så sker der…intet. Eller der forsøges en integration, men resultatet bliver ingen succes. 

To virksomhedskulturer lader sig sjældent med succes smelte sammen uden god planlægning. Vi yder derfor bistand til at sikre en succesfuld virksomhedsintegration.

bottom of page